Mara gesteriliseerd teefje 2 jaar zoekt lief gezin! 

Joep een kruising Chihuahua/Jackrussel reutje van 3 jaar zoekt de liefde van zijn leven! 

Zie kopje Herplaatse honden voor meer informatie

Facebookloos

Wij hebben besloten om te stoppen met het publiceren van nieuws , en aanbieden van adoptiehonden op Facebook. Dit omdat het een media is die niet bij ons past. Facebook begint een soort handelplaats te worden voor honden en worden vele methodes qua opvoeden van honden zwart gepraat en bestempeld als mishandeling en wordt er bijna alleen maar negatief gesproken over honden in een opvang. Wij houden het bij onze methode en gaan ons meer richten op onze site waar de serieuze adoptanten op afkomen. Bij ons heeft elke hond zijn eigen karakter en daarop anticiperen wij en krijgen ze daarop weer een eigen socialisatie. 

Vele honden worden met gedragsproblemen afgestaan bij ons en onze mening is dat de mentaliteit van hondeneigenaren veranderd in een kaasje worstje mentaliteit. Wat bedoelen we hier mee? 99% van de hondenscholen en "gedragstherapeuten" geven de adviezen om je hond alleen maar te lokken en te belonen met kaas of worst want zo zou een hond iets leren..... FOUT! Een hond voelt energie en de ervaring is dat de gemoedstoestand vaak beloond wordt met wat lekkers wat er weer voor zorgt dat de hond voor het verkeerde iets beloond wordt. Kunnen wij kijken in de hond hun hoofd? nee kunnen wij voelen wat zij voelen? nee! Wij trainen en behandelen de hond als hond en denken alleen maar na hoe een hond een andere hond zou behandelen, natuurlijk belonen wij ook honden! Zien we een vrolijk alert hondje die het baasje aankijkt belonen wij en natuurlijk krijgen ze in de gewone huissituatie ook wat lekkers, net zoals wij een koekje eten. 

Wij stoppen met Facebook en blijven geld ophalen op andere manieren, wij maken en verkopen artikelen om zo de opvanghonden te kunnen onderhouden en niet door te leuren op Facebook, want een stichting krijgt alleen maar geld gedoneerd als er zielige hondjes getoond worden..... en wij vangen vaak geen honden op waarvan je iets aan de buitenkant kan zien. 

Bemiddeling voor Wodan!

 

Wodan is een gecastreerde Mechelaar van 10,5 jaar oud en moet noodgedwongen een ander baasje zoeken. Dit omdat zijn vrouwtje na het overlijden van haar man verhuist en Wodan maar niet kan wennen aan de nieuwe woonsituatie en hij vrij lang alleen thuis moet zitten tot soms wel 10 uur per dag.

 Wodan zoekt een baasje die tijd voor hem heeft en niet teveel van huis is.

 Wodan is een lieve hond, het is onbekend of hij met andere honden kan.

 Wodan is nog niet gechipt, maar zijn baasje laat dit zeer binnenkort doen.

Voor meer informatie kunt u bellen naar zijn baasje

Ineke 06-37329696. Wodan verblijft in Slochteren.

==============================================

 PUNKY IS GEPLAATST!! 

Update Pukkie (Punky) 27-03-2016

Punky is inmiddels gecastreerd, gechipt, ingeënt, ontwormd, ontvlooid en heeft de trimsalon bezocht. Hij is in de opvang nu zindelijk en is het nog best een actief hondje, maar wat ook graag op de bank ligt te luieren.

Punky zoekt een rustig baasje, waar hij een 2e kans krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pukkie in de opvang gekomen..... 

We kregen een telefoontje of we Pukkie wouden ophalen want zijn vrouwtje was overleden. Dus zo gezegd zo gedaan... We schrokken erg bij aankomst want Pukkie had al een behoorlijke tijd geen goede verzorging gehad... Pukkie had dreadlocks en zijn vacht was helemaal vervilt... We zijn meteen gaan handelen. Hij is helemaal kaal geknipt en gewassen en merkte we dat hij niet sociaal is naar vreemden. Des al niet te min hebben we hem weten te knippen. We hebben hem bij laten komen en is hij gisteren 02-02-2016 laten castreren, zijn gebit laten reinigen en heeft hij entingen gehad die had nooit gehad heeft.. 

Hij knapt per dag op, moet leren lopen zonder dat gewicht en met korte nageltjes. 

===============================================

Rust zacht Ringo.....

Lieve Ringo... Rust zacht... Ringo is voor onderzoek naar de dierenarts geweest omdat hij veel urine lekte. Hij is gecontroleerd op blaasontsteking en is er met een catheter gekeken of hij ook blaasstenen of iets dergelijks zou hebben. Ringo is een echte beagle en gaf geen kik bij wat voor onderzoek dan ook... er zijn röntgenfoto's gemaakt en helaas heeft de dierenarts geconstateerd dat Ringo blaaskanker heeft...... bij het voelen van de blaas gaf hij pijn aan... Ringo is 12 jaar en hem zo laten lopen is niet dierwaardig... Ringo is ingeslapen op een rustige vredige wijze.... omdat een operatie hem niet zou redden... Dank je wel voor het opvangen Angelique en de goede zorgen....

Welkom op de site van Stichting Hondennest

Stichting Hondennest voor opvang en herplaatsing van hond en kat in binnen en buitenland.

De laatste tijd vangen wij honden op uit binnenland en buitenland die al in Nederland zijn aangekomen en die probleem/angstgedrag vertonen bij andere stichtingen of particulieren.

Het halen van een hond uit het buitenland gaat tegenwoordig erg gemakkelijk, maar niet iedereen kan overweg met de problemen die het met zich mee brengt. Een hond uit het buitenlands asiel is niks gewend, zijn vaak niet zindelijk, zijn angstig, kunnen niet lopen aan een riem en zijn vaak erg in de stress van de reis. Dit alles zorgt er voor dat een hond kan wegkwijnen, angstbijten en nog meer problemen kan geven. We gaan het roer hier omdraaien en willen deze honden helpen, zodat ze niet onnodig worden ingeslapen. Want elke hond verdient een kans!!!!! 

Wil je een hond adopteren uit het Buitenland, is het handig om het eerst in een fostergezin te laten verblijven die er ervaring mee heeft, na 2 weken is het karakter beter te bepalen en te zien hoe een hond reageert op de Nederlandse gewoonten. 

Als wij opvangen, vangen wij op in huiselijke sfeer. Dit heeft zoveel voordelen en socialiseren honden veel sneller en beter. Ook voor pension kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op onze facebookpagina

https://www.facebook.com/pages/Hondennest/282046128612854


Nieuw terrein Hondencursus!

Gepost 15/09/2016

Wij zijn in het bezit van een nieuw cursusveld in Appingedam! Dit is mogelijk gemaakt door Bowlingcentrum Passe Partout in Appingedam en is het terrein bijna klaar om te gebruiken. Het hele terrein is omheind en krijgen we een unit waarin we kunnen schuilen met slecht weer. Door vele handen, vrijwilligers, sponsors is het ons gelukt om het terrein hond en baasproof te krijgen binnen 2 weken! Het nieuwe adres voor cursus is nu Opwierderweg 57 Appingedam! 

Lees de rest van deze post »

Bedankt Pegasus en Pets Place!

Gepost 24/08/2016

Zonder voerdonaties kunnen wij amper bestaan. Dit omdat honden nou eenmaal veel eten en goede voeding nodig zijn. Wij willen dan ook de Pets Place en Pegasus ontzettend bedanken voor de donaties. Zonder deze donaties kunnen wij minder betekenen voor de honden! 

Lees de rest van deze post »

Hondencursus voor elk wat wils!

Gepost 12/08/2016

 

 

 

 

 

 

www.hondennest-team.nl 

Wij zijn cursus gaan geven naar aanleiding van de opvanghonden. We merkten dat vele mensen kampten met problemen door geen opvoeding en de hond moesten afstaan. 

Daarom geven we nu cursus zowel  in groepsverband als individueel, om te leren of voor de gezelligheid! 

Natuurlijk is het ook mogelijk dat u cursus volgt met uw hond om de hond sociaal te houden of om iets aan te leren. 

De groepsverband cursus wordt gegeven in Appingedam bij het ASWA gebouw.

Lees de rest van deze post »

Gegraveerde glazen artikel naar keuze

Gepost 27/03/2016

Om de Stichting pot te spekken verkopen wij gegraveerde artikelen zoals koffiemok, theeglas, longdrinkglas en glazen waxinelichthouders. Op deze artikelen kunt u een gewenste afbeelding of naam laten graveren. 

De waxinelichthouders worden gevuld met de gewenste kleur decoratiesteentjes en kaars naar keuze. 

Kijk voor meer informatie op onze verkoophoekje Verkoop Hondennest op Facebook. 

https://www.facebook.com/groups/209958632669172/ 

Lees de rest van deze post »

Help Stichting Hondennest

Gepost 14/01/2016

Christa heeft ons aangeboden om houten artikelen te branden met ons logo. De opbrengst gaat naar de opvanghonden voor sterilisatie en castratie. Want dit brengen hoge kosten met zich mee. Kijk onder het kopje verkoophoekje voor meerdere artikelen. 

Lees de rest van deze post »

Maya teefje van 2 jaar zoekt nog steeds een baasje

Gepost 14/09/2015

Lieve Maya , een kruising Mechelaar/Stafford zoekt nog steeds een baasje.

Een baasje die met haar wil werken en dingen wil ondernemen. Maya is een actieve hond buiten en binnen een gezellige huishond. Maya kan alleen niet geplaatst worden bij katten of andere honden. Als Maya los loopt gaat het goed met andere honden en is ze erg onderdanig. Maar zodra ze het gevoel heeft dat ze niet weg kan.... bijt ze uit angst van zich af... 

Maya is zindelijk, kent alle basiscommando's! Is ontzettend lief naar mensen en kinderen. We plaatsen Maya alleen niet bij mensen met kleine kinderen, omdat Maya nog wel eens enthousiast kan zijn.

Ze loopt netjes aan de riem en aan de fiets mee, is gek op apporteren en stokken gooien! Ze is gechipt, volledig ingeënt, ontwormd en behandeld tegen vlooien en teken. 

Maya verblijft in een opvanggezin in Delfzijl. Voor meer informatie over Maya kunt u contact opnemen met Adrijana 06-47220355

Lees de rest van deze post »

Bruno is weer thuis!!

Gepost 08/09/2015

Gisteren 07-09-2015 is Bruno gevonden!! Door vele hulp van allerlei mensen met het zoeken en alles in kaart zetten, kregen we gistermiddag een melding rond 12.00, Bruno zou gespot zijn, omdat we onderweg waren konden we meteen naar de plek gaan. We hadden Lilly meegenomen voor het speuren (zonder ervaring) en ze liep eigenlijk meteen naar de plek waar Bruno verbleef, 1x roepen was voldoende! Bruno maakt het goed is alleen wat afgevallen. 

Lees de rest van deze post »

Vermist Bruno in Werkendam!

Gepost 02/09/2015

Gisteren is Bruno ontsnapt na adoptie uit de auto in Werkendam in het centrum. Koningssteeg, Kerkstraat! Bij zichtmeldingen kunt u bellen naar Patrick 06-57319772 of Stichting Hondennest 06-47220355

Lees de rest van deze post »

Dora is inmiddels geplaatst!

Gepost 16/08/2015

Wij zetten Dora een gesteriliseerd teefje in het zonnetje. Dora is 4 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Roemenië. Veel geluk heeft ze niet gehad in haar leventje, van zwerven op straat, tot verkeerde match bij adoptie. Wat Dora zoekt is een huisje met kinderen, maar niet met andere honden of katten. Door haar verleden heeft Dora zich moeten verdedigen richting dieren. In de opvang is ze gek met kinderen! Ze wil graag geknuffeld worden en is graag bij ze. Dora is een zeer rustige hond in huis, maar houdt ook zeker van wandelen! Ze is zindelijk, kan ook eventjes alleen zijn. We zoeken de juiste baas voor Dora! Voor meer informatie over Dora kunt u contact opnemen met Adrijana 06-47220355 Dora verblijft in Delfzijl.

Lees de rest van deze post »

Wolfy is terug! 12-07-2015

Gepost 13/07/2015

Sorry voor het lange wachten op het verslag over Wolfy...

Vanmorgen om 5.00 (11-07-2015) heb ik eerst alleen een ronde gedaan in Amsweer en heb de vangkooien en vloerplekken gecontroleerd... helaas niets vernomen en vangkooi was leeg.... De wildcamera die hing aan de Kruislaan heb ik meegenomen naar huis en meteen bekeken, helaas geen teken van leven van Wolfy, wel van mensen uit de buurt die naar haar zochten stonden op beeld.

Thuisgekomen heb ik besloten om toch weer rond te gaan rijden en heb ik Amcke opgehaald en zijn we naar de NAM gegaan om te kijken of dat haar slaapplek zou kunnen zijn... we hadden al een plan opgezet en toen werden we gebeld.. Gebeld door de boer aan de Kruislaan die al eerder zichtmeldingen had gedaan. We zijn er rustig heen gereden en gingen er vanuit dat het hoogstwaarschijnlijk niet om Wolfy ging....

Toen we de auto wouden parkeren kwam er een jongeman die ons de weg wees waar hij haar zag lopen, we zijn natuurlijk meteen die kant opgereden ... en reden we recht op haar af!!!

Aan de rechterkant lag de dijk... en achter de dijk ons huis..... nooit bij stilgestaan... maar een zeer bijzonder moment.......

Achter Wolfy reed de boer ontzettend rustig en stationair.... en Wolfy liep voorop...... Amcke zag dat het om Wolfy ging en wist mij te begeleiden en op de juiste moment mij te vertellen wat ik moest doen, want ik was in shock. Amcke zei dat ik op de grond moest gaan zitten, mijn hart bonkte van teen tot oor.. en heb haar zachtjes geroepen, ze spitste haar oren en kwam sluipend en kwispelend en laag over de grond naar mij toegelopen.....

Toen ze bij mij was, ging ze meteen tegen mij aan liggen en piepte ze..... was het blijdschap, was het pijn van het lopen? maakte even niet uit ik had haar beet!!!!

Even zijn we alle 2 helemaal van de aardbol geweest, blijdschap, tranen, rillingen, trillen en maar knuffelen, Ze ging op haar zij liggen en liet haar buik kriebelen en Amcke heeft haar meteen water gegeven, ze had zo'n dorst, ik had maar 1 doel VASTHOUDEN die riem!!!! .... we vragen ons nu wel of ze wel gedronken heeft, haar tandvlees was droog, zooltjes helemaal doorgesleten tot bloedens aan toe..... Meteen Aalderik gevraagd om de dierenarts te bellen en natuurlijk Cara ook dat we haar te pakken hadden.... Wolfy hebben we veilig meegenomen in een bench en ik mocht haar zelfs optillen..... voor de zekerheid hebben we haar nog overgebleven riem gezekerd aan de bench......

Meteen doorgereden naar de dierenarts om haar te laten onderzoeken en conclusie was doorgesleten voetzooltjes, gewicht nog maar 12,5 kilo. We hebben pijnstillers en antibiotica meegekregen en vele tips meegekregen....

Thuisgekomen...... was ook weer een slikmoment..... ik heb met Lilly veel lopen zoeken en was Lilly er veel bij tijdens het lopen.... Wolfy kwispelde dan ook meteen naar Lilly, de rest van de honden negeerde ze.... we hebben haar uit de bench gehaald en kon ze amper op haar pootjes staan....... we hebben een veilig plekje gemaakt voor haar onder de tafel in een bench waar ze rust heeft. Ze blijft kwispelen naar iedereen en heeft net ontzettend diep geslapen! ze krijgt kleine beetjes eten en water en zal zich morgen waarschijnlijk erg brak en beurs voelen.

Maar we zien aan haar dat ze blij is thuis te zijn! Vele berichten hebben we gekregen via Facebook en Whatsapp maar helaas hebben we niet alles mee kunnen krijgen en kunnen beantwoorden.

In zulke zorgelijke situaties leer je de echte dierenvrienden kennen en zijn we een grote kringen dierenvrienden rijker.

Wij willen dan ook bedanken.

Sponsor voor de warmte infraroodcamera.

Het zoekteam Search Dogs for Dogs!

Watersportservice Eemsmond bedanken voor het zoeken met een boot naar Wolfy.

De boeren die hun terrein ter beschikking hebben gesteld om vangkooien te plaatsen en de meldingen.

Politie, NAM, Rijkswaterstaat, RTV Noord voor de uitzending. Alle paragnosten die vrijblijvend vele nuttige tips hebben gegeven.

En dan een DIEPE DIEPE buiging voor alle mensen die elk moment benut hebben om te gaan zoeken met auto, scooter, fiets lopend, zoveel mensen boden hulp aan om te zoeken, te spotten te flyeren, mond op mond reclame overbrengen.

Dan mijn aller aller laatste dank en de allergrootste is Cara en Amcke die mij elke dag van s'ochtends vroeg tot midden in de nacht meegereden zijn....... Miranda en Dagmar die op de honden en kinderen hebben gepast.... En Aalderik die s'nachts op pad ging met warmtekijker...... we zijn een echt Hondennest TEAM!!

Wij gaan genieten van het veilig zijn van Wolfy en Wolfy van haar rust, zodat ze snel mag opknappen en genezen.

IEDEREEN ONTZETTEND BEDANKT NAMENS WOLFY!!!!!

Lees de rest van deze post »
UA-48841475-1